• User login
  • Contact Praktijk Maud De Winter

Review van Barbara Willemsen en Jean-Paul Westhof

Wij hebben Maud eind 2010 als verloskundige leren kennen en vinden haar een enthousiast, betrokken en kundig persoon.

Zij heeft ons niet alleen als verloskundige begeleid, maar ook voor haptonomische zwangerschapsbegeleiding konden wij bij haar terecht.
Deze vorm van begeleiding heeft ervoor gezorgd dat wij onze eerste zwangerschap als koppel samen hebben beleefd van a tot z.

Wij kijken mede door haar goede zorgen met een heel goed gevoel en warmte terug op onze eerste zwangerschap.
Maud, nogmaals bedankt voor alles.

Barbara Willemsen en Jean-Paul Westhof

Review van een mama uit Colijnsplaat

Samen met mijn partner heb ik tijdens mijn eerste zwangerschap haptonomische zwangerschapsbegeleiding gevolgd bij Maud de Winter. De afspraken met Maud waren voor mij een rustpunt in de week, waarbij ik echt even met mijn hele gevoel bij het kindje in mijn buik kon zijn. In de gesprekken met Maud was er ruimte voor de gevoelens van mij en mijn partner en voelde ik mij erkend in mijn beleving. Maud stelde rake vragen die mij hielpen om goed voor mijzelf te kunnen zorgen. De haptonomische oefeningen, zorgden voor mooie contactmomenten met de baby en gaf een eerste kijkje in het gezinsgevoel. Ook in voorbereiding op de bevalling, heb ik veel gehad aan de begeleiding. Het gaf mij zelfvertrouwen en het gevoel goed voorbereid te zijn. Maud is een zachte vrouw, die op een hele prettige manier contact met je maakt en er écht voor je is. Ze brengt duidelijk veel ervaring met zich mee, zowel vanuit haar beroep als verloskundige als haar eigen rol als moeder. Ook in de tijd dat mijn zoontje geboren was en de begeleiding was afgerond, ben ik nog wel eens bij Maud terecht gekomen met vragen rondom de opvoeding. Zonder belerend te zijn, gaf zij mij hele bruikbare adviezen die mij sterkten in mijn rol als moeder en meer zelfvertrouwen gaven. Op het moment dat er bij mij en mijn partner de wens voor een tweede kindje kwam, ben ik nog eens naar Maud gegaan omdat ik angst voelde deze stap echt te zetten. Maud heeft mij in één sessie, met de juiste vragen en contact maken met mij geholpen deze angst te begrijpen en vervolgens de blokkade op te heffen. Ik kan zwangere vrouwen en hun partners en jonge ouders zeker aanraden om begeleiding te zoeken bij Maud, zij helpt je om in contact te komen met de intuïtieve ouder die in je zit.

Een mama uit Colijnsplaat

Review van bewuste ouders uit Kloetinge

Maud hebben wij leren kennen als professionele en toegewijde verloskundige met een passie voor haar vak. Op enige moment verzorgde zij de haptonomische zwangerschapsbegeleiding bij ons (stel dertigers met een eerste kindje op komst). Een eerste zwangerschap is een bijzondere periode. Het heeft invloed op het lijf van de vrouw en de relatie.

Ons ongeboren kindje begon zich in je buik te ontwikkelen en is zich gaan hechten aan beide ouders waarbij Maud ons bewust heeft gemaakt van dit proces. Door haar tijd en aandacht voor de beleving in de zwangerschap (ook ten aanzien van de vader) waren beide ouders vanuit praktisch en informatief oogpunt gedegen voorbereid op de bevalling.

Vragen die werden gesteld en gezamenlijk werden beantwoord waren bijvoorbeeld: Hoe werken weeën en hoe kun je samen pijn en weeën opvangen? Wat zijn fijne houdingen voor moeder en het kindje tijdens de zwangerschap en bevalling? Hoe kan de partner daarbij ondersteunen?
Zo had ook de partner het idee toch (hoe minimaal dan ook in vergelijking met de enorme prestatie van de moeder) het idee van nut te zijn. Maud heeft ons ook bij de bevalling zelf bijgestaan hetgeen als positief is ervaren.

Bewuste ouders uit Kloetinge

Tim en Edith van Dijke

Het viel ons meteen op dat de man een hele actieve rol heeft bij de haptonomie, waardoor het echt iets is dat je samen kan ervaren. Maud begeleidde ons op een rustige en vriendelijke manier waarbij er ook ruimte is voor de nodige humor op momenten dat de aangeboden oefeningen toch wat ongemakkelijk voelden. We vonden het erg mooi om al voor de bevalling op deze manier contact te maken met ons kindje.

Tim en Edith van Dijke