• User login
  • Contact Praktijk Maud De Winter

Over Maud

Maud de Winter square4

Sinds ik 26 jaar geleden (is dat alweer zo lang geleden?) voor het eerst bevallingen begeleidde, werd ik gegrepen door het mysterie van geboorte. Uit nieuwsgierigheid en het verlangen om zwangere vrouwen beter te kunnen begeleiden, had ik allerlei vragen zoals: Waarom lukte het bij de ene vrouw schijnbaar zoveel makkelijker dan de andere? Was dat puur geluk hebben? Of lag het aan een bepaalde ontspanningstechniek misschien? Wat maakt een bevalling nou precies een ervaring waar je met warme gevoelens op terug kan kijken? 

Ook al had ik dan het voorrecht om vele krachtige vrouwen natuurlijk te zien bevallen: ik kreeg slechts gedeeltelijk antwoord. Zo ontdekte ik hoe belangrijk hun instinctieve gedrag was; de verbinding die ze voelden met hun partner en zorgverlener; de sfeer van de omgeving tijdens hun bevalling.

Maar wist ik dan genoeg, toen ik zelf van mijn eerste kindje Imme zwanger was? Intuïtief wist ik dat het niet zo was.

Ik had een sterk gevoel dat het antwoord in mij te vinden was. Maar hoe dan? Gelukkig vond ik het antwoord in het bewust leren voelen van mijn lichaam: lichaamsbewustzijn. 
Samen met mijn toenmalige partner volgde ik haptonomische zwangerschapsbegeleiding. Deze begeleiding hielp me niet alleen om dieper te connecten met mezelf, ons lieve kindje en mijn partner: het wees me later de weg naar wat ik te doen had, tijdens mijn bevalling.
En we deden dit zo fijn samen. Ik koester na al die jaren nog steeds de fijne herinneringen van hoe gedragen en gesteund ik me voelde. En realiseerde me welke stevige basis dit gaf voor ons mooie prille gezinnetje.

Dit was zo waardevol voor ons geweest en wilde ik graag ook andere zwangere vrouwen en hun partners bieden. Ik ging haptonomie studeren en volgde later nog vele andere scholingen en trainingen om mijn begeleiding nog meer te optimaliseren.

 Lees hier meer over "mijn toolbox aan kennis en ervaring": 

 

 

 

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Mijn "toolbox" aan kennis en ervaring

Mijn "toolbox" aan kennis en ervaring

Verloskundige opleiding en ervaring 1993-1997: opleiding verloskunde in het St Norbetusinstituut in Duffel, België 1997: 6 weken verloskundige stage gelopen in Karachi, Pakistan 1997-1998: gewerkt op kraamafdeling/verloskamer St. Elisabethziekenhuis in Turnhout, België1998-2000: gewerkt... Lees meer