• User login
  • Contact Praktijk Maud De Winter

Samen geboorte geven

samen voorbereiden bevalling In een huislijke sfeer laat ik jullie ervaren hoe baren precies werkt.
Dit kunnen doen, buiten de medische setting, zorgt dat ‘t minder beladen en spannend wordt.

Het is echt een aanrader om je samen op de baring voor te bereiden.
Hij (zij) kent dan het proces en kan je herinneren aan jouw kwaliteiten en fysiek steunen.
Een ontspannen partner, die weet waar het over gaat, kan je zo sterken tijdens jouw baring en is zelf meer op zijn gemak.

Mentale voorbereiding:

Leer alles over hoe ingenieus je zwangere lijf werkt tijdens je bevalling: de natuurlijke beweging en reflexen ervan. Tijdens onze sessies samen leer je welke omstandigheden belangrijk zijn om goed te kunnen baren. Je ontdekt de werking van de “pijnvolumeknop” kennen.

We onderzoeken wat jouw of jullie verwachtingen, gedachten en overtuigingen zijn a.d.h.v. kennis, verhalen en ervaringen van je omgeving en of ze overeenkomen met jouw of jullie situatie. Zo weet jij hoe jij je het meest gesteund voelt, wat jij nodig hebt, om je veilig te kunnen voelen en je over te geven aan de baring.

Uiteraard krijg je informatie over hoe de geboortezorg werkt.

Fysieke voorbereiding: leer loslaten

Je leert omgaan met belasting (imitatie van een wee en hoe je daarmee om kan gaan). Je leert je adem in te zetten om de weeën door je heen te laten gaan en diep te ontspannen in je lijf en je bekken (geen puf-techniek). Je leert de richting van het baringsproces in je lichaam te voelen en intuïtief aan te voelen wat je lichaam nodig heeft.

 

samen voorbereiden bevalling

 De baring zelf

Je leert jouw effectieve perstechniek. Deze perstechniek kan je ook gebruiken als de persreflex uit blijft. Je gaat ervaren welke pershoudingen je allemaal kan inzetten en helpen. En je leert er flexibel mee om te gaan. Je ontdekt de verbinding tussen je mond en bekkenbodem.

Nazorg

Het belang van rust en focus op jezelf tijdens de placentageboorte..."Het gouden eerste uur met je kindje"

In verbinding blijven met je partner en je zorgverlener(s)

Je krijgt tips om in verbinding te blijven, ook bij moeilijke situaties.

Bel nu voor een vrijblijvend oriënterend gesprek: 06-23090944

 

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Samen groeien in het ouderschap

Samen groeien in het ouderschap

Je zwangerschap geeft een nieuwe dimensie aan jullie relatie. Samen jullie kindje verwachten is meestal heel vreugdevol en verbindend. Tegelijkertijd zijn er ook verschillen:Vaak gaat de aandacht en focus van... Lees meer

Samen geboorte geven

Samen geboorte geven

In een huislijke sfeer laat ik jullie ervaren hoe baren precies werkt.Dit kunnen doen, buiten de medische setting, zorgt dat ‘t minder beladen en spannend wordt. Het is echt een aanrader... Lees meer