• User login
 • Download Folder Praktijk
 • Facebook
 • Contact Praktijk Maud De Winter

Growing into family...             

Groeikracht

zwangerschapshaptonomie 7 700

Er zijn 4 thema's waar je als zwangere vrouw in kan groeien:

1. Informatie; de welke jou bekrachtigt en doet groeien.

Geinspireerd door de vele krachtige vrouwen die ik heb mogen begeleiden, wil ik je graag informatie geven over hoe mooi ons vrouwenlichaam "werkt". Welke kracht en wijsheid het in zich draagt.

2. Je mindset

Vrouwen worden door hun cultuur en omgeving (vaak onbewust) beinvloed, in hoe ze naar zwangerschap en baring kijken. Onderzoek eens bij jezelf: welke overtuigingen heb je meegekregen van je ouders (Hoe is je moeder zwanger geweest en bevallen), je vrienden of school. En zijn deze ook van toepassing op jou? Of mag je deze overtuigingen gaan loslaten en kijken welke beter bij jou passen, zodat jij (veer)krachtiger in je zwangerschap en baring kan gaan staan. Ik kan vanuit mijn praktijkervaring met je meekijken.

3. Lichaamsbewust-zijn

In onze moderne maatschappij zijn we heel druk in ons hoofd en we doen veel minder met ons lichaam. (We zitten veel achter onze computer, laten machines voor ons werken, enz). Tegelijkertijd zijn we druk. We 'vergeten' ons lichaam. We houden er geen voeling meer mee en luisteren niet of te weinig naar signalen als: spanning, vermoeidheid, hoofdpijn, enz.

In je zwangerschap ontwikkelt je lichaam enorm: niet alleen je buik en je baby groeien, maar je hele lichaam en organen werken op volle toeren. Dit vraagt aandacht. Ermee contact houden. Zodat je tijdig je ritme en levenswijze kan afstemmen op wat je lichaam en je baby nu nodig heeft.

Baren doe je met je lichaam. Niet met je hoofd. Een goede voorbereiding op de baring is: zorgen dat je meer in je lichaam komt. Dat je je lichaam meer bewust gaat voelen. Zodat wanneer het moment daar is, je lichaam kan volgen en intuitief aanvoelt wat je kan doen om je baby te laten geboren worden. In mijn praktijk kan ik je d.m.v. elementen van mindfulness en haptonomie begeleiden om weer je lichaam bewust te gaan voelen.

 

4. Je verbinden met je baby, je partner en je zorgverlener

Je baby:

Wanneer je merkt dat je band steeds sterker wordt met je baby, dan voel je je ook krachtiger. Hierdoor weet je hoe het met je baby gaat en je vertrouwt erop dat je de juiste signalen krijgt wanneer dat niet zo is. Dat geeft rust in je zwangerschap en zorgt ervoor dat je nog meer kan genieten van het samen-zijn. Via de haptonomische begeleiding inspireer ik je/jullie om het contact en de onderlinge band te versterken

Je partner:

Een zwangerschap is volop verandering. En in die verandering verandert je relatie met je partner mee. Jullie groeien samen naar het ouderschap. Vrouwen en mannen hebben daar vaak hun eigen beweging in. Dit kan zorgen voor verwijdering, terwijl het juist nu zo belangrijk is om je verbonden te voelen met elkaar. Als partner is het soms lastig om vanaf de zijlijn te kijken wat zijn rol daarin kan zijn. Of te kijken welke behoeften hij daarbij heeft: wat zijn zijn zorgen of overtuigingen rond zwangerschap en geboorte? Dit samen open en bespreekbaar maken, kan ervoor zorgen dat het voor beiden meer helder wordt, wat jullie daarin verwachten en verlangen. Hierdoor kan je elkaar weer 'vinden' en nader tot elkaar komen. De intimiteit tussen jullie kan op een nieuw niveau gaan groeien.             Je partner kan ontdekken wat zijn bijdrage daarin kan zijn en die is vaak groter, dan in eerste instantie wordt gedacht. Jullie zijn meer afgestemd op elkaar en kunnen als een hecht team samen de geboorte van jullie baby gaan beleven. In mijn praktijk biedt ik de tijd om te onthaasten, ruimte voor een open gesprek en het samen beleven van de zwangerschap.(dmv haptonomie)

Je zorgverlener:

Een baring is een hele intieme en bijzondere belevenis. Je kan je meer openstellen wanneer je een goede vertrouwensband met je zorgverlener hebt. Hoe duidelijker het voor jezelf is, wat je nodig hebt, hoe makkelijker je dat kan communiceren. Ik leer je, indien nodig en wenselijk, dit te doen op een verbindende manier. Daar kunnen we samen de tijd voor nemen en onderzoeken.                           Een belangrijk thema daarbij kan zijn: je grenzen kunnen voelen en durven aangeven. Dat kan je met hele praktische oefeningen gaan ervaren.

Het is niet noodzakelijk om met alle thema's aan de slag te gaan. Een bepaald thema kan meer je aandacht vragen om uit te werken dan het andere, zodat je je vrijer en krachtiger gaat voelen. Ook kunnen er andere thema's aan de orde zijn. Flexibel kijk ik met je mee, wat nu op dit moment het meeste aandacht vraagt.

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Samen kijken welke lifestyle er nu bij je past...

Samen kijken welke lifestyle er nu bij je past...

Geen zwangerschap gaat hetzelfde. De ene zwangere fietst er zo doorheen en heeft bergen energie. Het is alsof ze de hele wereld aankan. Ze straalt en geniet.  Maar... voor anderen is het elke dag hard werken. Hormonen laten het bij wijze van spreken "stormen in je lijf".  Je voelt een allesoverheersende misselijkheid... Lees meer

Rust en onthaasten.... Neem de tijd voor je zwangerschap

Rust en onthaasten.... Neem de tijd voor je zwangerschap

Bij menig zwangere heb ik het gezien. Alles gaat gewoon door: werken, huishouden, hobby's, vrienden en ...een verbouwing tussendoor. Wat doe je als je zwangere lijf je terugfluit? Je lichaam motiveert je om andere keuzes te gaan maken: meer op je eigen gevoel en intuitie varen, zodat je een nieuwe balans... Lees meer

Voorbereiden op het ouderschap...

Voorbereiden op het ouderschap...

De voorbereiding reikt verder dan de geboorte alleen. Er wordt gekeken naar hoe jullie een sfeer kunnen creëren voor het veilige en warme welkom voor de baby. Hoe is jullie kindje, als hij pasgeboren is? Open en ontvankelijk voor de omgeving of boos-huilerig na een heftige geboorte enzovoort. Hoe kunnen jullie luisteren naar... Lees meer

Ondersteuning van de partner

Ondersteuning van de partner

Steeds meer vaders tonen zich betrokken. Gaan mee naar zwangerschapscontroles, zijn bij de bevalling aanwezig en kiezen voor een "papadag". Een verrijking voor vader en kind! Tijdens de zwangerschap gaat de meeste aandacht naar de vrouw. Logisch ook: zij draagt de baby. In haar lichaam gebeurd het allemaal. Hierdoor kan de partner... Lees meer

Praktijklocatie

Contactformulier

 1. Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Vul het formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.
 2. Naam(*)
  Ongeldige invoer
 3. Telefoon
  Ongeldige invoer
 4. E-mail(*)
  Ongeldige invoer. Vul een geldig email adres in.
 5. Je vraag of bericht
  Ongeldige invoer