• User login
 • Download Folder Praktijk
 • Facebook
 • Contact Praktijk Maud De Winter

Growing into family...             

Over mij

Maud de Winter square4

Mijn vader zei steeds: ‘jouw geboorte, dat was het mooiste wat me ooit is overkomen.’ Dat wekte mijn nieuwsgierigheid voor de 'vroedvrouwerij'. In België, waar ik vandaan kom, moest je in die tijd nog eerst verpleegkunde studeren. Ik mocht pas in het 2e jaar op stage een geboorte meemaken. Ik vond het spannend: zou ik het dan ook zo mooi vinden? Ja! Te mooi om er ooit de juiste woorden voor te vinden. Het meisje, dat geboren werd, Begga heette ze, is inmiddels alweer een jonge vrouw, maar deze ervaring staat nog steeds in mijn geheugen gegrift. Ik liep op wolkjes en wilde het liefst dat het hele ziekenhuis even pauze nam om dit wonder te vieren.

Het begeleiden van zwangere vrouwen in een ziekenhuis voelde voor mij onnatuurlijk. Er was altijd een soort van spanning en twijfel of het wel goed zou gaan. Dat deed vrouwen geen goed. Ik wilde graag terug naar de basis. Naar vertrouwen. En die vond ik in Nederland. Toen ik in 2000 in Nederland studeerde en werkte, gingen mijn ogen wijd open: het was maar ruim 45 min. rijden van waar ik vandaan kwam, maar wat een wereld van verschil. Wat wordt geboorte cultureel bepaald! Ik was ontroerd door de kracht die vrouwen tentoonspreidde. Ik wist diep van binnen dat het anders kon, maar dat het zo mooi zou zijn, dat had ik nooit durven dromen. Intense mooie jaren gingen voorbij en ik begeleidde baringen in de stad, op boerderijen, binnenschepen en villawijken. Gaandeweg de jaren, kwam er ook hier in Nederland meer twijfel. Zo ontzettend jammer…Het is een stukje de moderne tijdsgeest, waarbij apparaten meer worden vertrouwd dan de natuur. Maar dat niet alleen: er was ook meer behoefte aan begeleiding. Meer weten over dealen met baringspijn.

Ik ben op zoek gegaan en voor mij paste de haptonomische benadering erg goed: dat gaat over het bewust voelen van je lijf en de baringspijn. Je lichaam laten verzachten met de pijn. Je voelend vermogen aanspreken en je verbinden met je partner die je 'de weg kan wijzen' d.m.v. liefdevolle aanrakingen.

Mijn jongens, zijn allebei heel mooi thuis geboren: de jongste in bad. Hij is nog steeds een waterratje. De power die ik toen mocht ervaren, lieten een levenslange stevige indruk op me na.

Later werd ik ziek en moest ik noodgedwongen mijn droombaan stop zetten. Maar ik blijf een sterke affiniteit voelen naar zwangere vrouwen en hun groeiproces naar het moederschap. Dat is toch waar mijn hart ligt. En met de rijke ervaring die op zak heb, wil ik graag zwangere vrouwen inspireren om in hun kracht te gaan staan en het vrouwelijk leiderschap op zich te nemen.

Wie ben ik nog? Ik hou van: de magie in het leven, lieve grappige tekstjes, speelse zottigheid al la Amelie Poulain, kinderen en in het bijzonder: mijn kinderen, verrassingen, de wonderlijke natuur, diepzinnige gesprekken, vlinders, boeken, cappuccino en pure chocola,…

 

Relevante opleidingen en ervaring:

1993-1997: opleiding verloskunde in België

1997-1998: gewerkt op kraamafdeling/verloskamer St Elisabethziekenhuis in België

1998-2000: gewerkt op kraamafdeling/verloskamer Monica ziekenhuis in Deurne

2000: applicatiecursus voor buitenlands opgeleide verloskundigen

2001: waarneming Verloskundigenpraktijk Steenbergen, Zaandam, Goes

2002: loondienst Verloskundigenpraktijk Middelburg

2003-2013: maat Verloskundigenpraktijk Goes

(In die tijd verschillende scholingen gedaan rond stagebegeleiding, preconceptionele zorg, acute verloskunde, coaching enz.)

2010-2012: Opleiding haptonomische zwangerschapsbegeleiding

Andere gerelateerde interesses zijn: alles wat te maken heeft met zelfontwikkeling, de dynamiek in (liefdes)relaties, rouwverwerking.

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Breng balans in je zwangerschap!

Breng balans in je zwangerschap!

Tijdens mijn werk als verloskundige, merkte ik dat zwangeren en hun partners soms meer ruimte en tijd nodig hebben om met de veranderingen die een zwangerschap met zich meebrengt, om... Lees meer

Kennis en ervaring in de praktijk

Kennis en ervaring in de praktijk

Wat ik fijn vind, is mijn ervaring en kennis die ik door de jaren heen als verloskundige en moeder heb opgedaan te delen met toekomstige ouders...en daar de tijd voor... Lees meer

Mijn Visie over zwangerschap...

Mijn Visie over zwangerschap...

Ieder zwangere en partner is uniek en heeft andere wensen en behoeften. Ik wil me daar zo goed mogelijk op afstemmen. Respect, medemenselijkheid en warmte vind ik daarin belangrijk. Ik geloof dat... Lees meer

Praktijklocatie

Contactformulier

 1. Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Vul het formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.
 2. Naam(*)
  Ongeldige invoer
 3. Telefoon
  Ongeldige invoer
 4. E-mail(*)
  Ongeldige invoer. Vul een geldig email adres in.
 5. Je vraag of bericht
  Ongeldige invoer